KOKEILE NYT
1 min read

Pitkän aikavälin ylläpidon suunnittelu parantaa vesihuoltoverkkojen kustannustehokkuutta

Oct 22, 2020 9:21:00 AM

1-Sep-16-2020-04-03-24-42-PM

Onko sinulla haasteita luoda pitkälle tulevaisuuteen ulottuvia investointi- ja ylläpitosuunnitelmia vesihuoltoverkkoon liittyen? Käytätkö kaikki rajalliset resurssisi vain akuuttien ongelmien korjaamiseen, eikä sinulla ole aikaa suunnitella tulevaisuutta?

Vesihuoltoverkoilla on maailmanlaajuisesti yhä enemmän ja enemmän teknistä korjausvelkaa, joten toimintakustannukset kasvavat koko ajan. Käytettävissä olevia resursseja käytetään pääasiassa akuuttien ongelmien korjaamiseen, ja usein tuntuu, ettei ole rahaa eikä aikaa tehdä kustannustehokkaita pitkän aikavälin suunnitelmia verkon ylläpitotehtäviin ja investointeihin liittyen. Verkon tilanteen ja kuntoluokituksen ymmärtäminen on jatkuvasti tärkeämpää toiminnan suunnittelun kannalta. Ilman vesihuoltoverkon tietojen saatavuutta ja oikean tyyppistä raportointia on erittäin aikaa vievää selvittää, että kuinka taata verkon toimintavarmuus kustannustehokkaasti.

Olemme kehittäneet vesihuoltoverkon omaisuudenhallintajärjestelmän auttaaksemme vesilaitoksia ratkaisemaan näitä ongelmia. Paikkatietopohjaisen vesihuollon ohjelmistoratkaisun avulla voit dokumentoida nykyisen verkkosi tarvittavilla sijainti- ja ominaisuustiedoilla sekä aloittaa teemojen ja erilaisten visualisointien luomisen. Näin ymmärrät verkon kokonaistilannetta ja voit keskittää rajoitetut resurssit nyt ja tulevaisuudessa kustannustehokkaasti. Yksinkertaisesti sanottuna: Tavoitteena on löytää ongelmalliset alueet niin puhdasvesi, viemäri ja hulevesiverkosta niin, että rajalliset resurssit voidaan kohdistaa merkittävimpien ongelmien ratkaisemiseen määritetyillä alueilla. Siten käytetyn rahan ja toimenpiteiden vaikutus on mahdollisimman suuri ja vesilaitoksen asiakkaat saavat korkealaatuista juomavettä kustannustehokkaasti nyt ja tulevaisuudessa.

KeyAqua verkkotietoratkaisun avulla voit etsiä ja paikantaa vanhoja ja kunnostamattomia putkilinjoja, joissa esiintyy paljon vuotoja ja muita laatuongelmia. Erilaisia haku-, visualisointi- ja teemoitus ominaisuuksia käyttämällä nämä ongelmat voidaan korostaa karttanäkymässä helposti ymmärrettävässä muodossa. Tämä antaa verkon omistajalle tai urakoitsijalle paremman käsityksen siitä, mihin ylläpitoresurssit tulisi kohdistaa, jotta saavutettaisiin suurin vaikutus ja paras kustannustehokkuus vesilaitoksen toiminnassa.

Jos haluat lisätietoja näiden ominaisuuksien toiminnasta ja siitä, mitä voit tehdä, tutustu KeyAqua-vesiverkkoseminaariin nimeltä “Understanding network condition and renovations” täältä. Huomaathan että verkkoseminaari on englanninkielinen.

Haluatko tietää lisää KeyAqua verkkotietoratkaisusta? Katso lisää täältä.

Topics: Vesi
Olli Kaukola

Written by Olli Kaukola

Olli toimii myyntipäällikkönä ja tukee Keypron kansainvälisiä partnereita tekemään myyntiä ja markkinointia valituissa maissa. Ollin näkökulma on ison kuvan hahmottaminen ja sen vienti käytännön tasolle.