KOKEILE NYT
1 min read

Geomatikk-konserni yhdistää voimansa Keypro Oy:n kanssa

May 31, 2021 9:58:06 AM

Geomatikk and Keypro

Helsinki, Suomi ja Oslo, Norja 31. toukokuuta 2021: Geomatikk-konserni (”Geomatikk”) ja Keypro Oy (”Keypro”) ovat allekirjoittaneet osakekauppasopimuksen, jonka mukaan Geomatikk ostaa 100% Keypro Oy:n osakkeista. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen 10. kesäkuuta 2021 hyväksynnän mukaan.

Kaupan ehtoja ei julkisteta.

Keypro on eurooppalainen johtava verkkotietojärjestelmien (NIS) toimittaja, joka tarjoaa ohjelmistoja erilaisten infrastruktuurien dokumentointiin, mukaan lukien viestintäverkot, sähköverkot, vesihuolto, kaasun jakelu- ja kaukolämpöverkot.

Geomatikk, joka on jo alan johtava yritys Pohjoismaissa ja jonka pääkonttori sijaitsee Oslossa, Norjassa, on äskettäin aloittanut toiminnan Isossa-Britanniassa ja aikoo laajentua edelleen Pohjois-Euroopan alueella. Geomatikkia tukee enemmistösijoittajana Hg, johtava globaali ohjelmisto- ja palvelusijoittaja.

Kauppa on looginen jatko Keypron ja Geomatikkin jo jonkin aikaa jatkuneelle yhteistyölle. Geomatikk on Keypron ohjelmistojen jakelija Norjassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa ja osapuolet ovat kehittäneet tänä keväänä ratkaisun kaivajien kaapelikyselyjen vaihtamiseksi johtoselvityspalveluidensa välillä Suomessa.

"Geomatikkilla ja Keyprolla on toisiaan täydentäviä liiketoimintoja, ja voimien yhdistämisellä ja täydellisellä dokumentaatio- ja suojauspalvelujen tarjoamisella on verkon omistajille useita etuja." kertoo Geomatikkin toimitusjohtaja Knut Bratsberg. "Tämä pätee erityisesti Fiber to the Home (FTTH) -sektoriin Euroopassa, joka kasvaa nopeasti. Asiakkaat kysyvät yhä enemmän yhdistetyistä ohjelmisto- ja palveluratkaisuista, joita voimme nyt tarjota. Yhdessä meistä tulee verkko-omistajia ja rakennusalaa palveleva yhden luukun kokonaispalvelu kaikkialla Pohjois-Euroopassa."

Keypro Oy jatkaa hankinnan jälkeen erillisenä yhtiönä, jolla on samat tuotteet ja palvelut kuin ennenkin. Geomatikkiin liittyminen tarjoaa lisää resursseja ja mahdollisuuksia Keypro-ohjelmistojen edelleen kehittämiseen ja markkinoille pääsyyn.

“Nämä ovat Keyprolle ja Geomatikkille erittäin jännittäviä aikoja, ja tästä on suuria etuja molempien yritysten asiakkaille. Tämä tarjoaa hyödyllisiä synergioita Suomessa – esimerkiksi Geomatikk Finlandin koko maan kattava kenttäoperointi täydentää Keypron vahvaa kaivulupa.fi-palvelua. Molemmat yritykset pyrkivät yhdessä parantamaan verkko-omistajien ja maanrakennusyritysten palvelua ”, kertoi Keypron hallituksen puheenjohtaja Ari Rummukainen.

Lisätietoja:

Ari Rummukainen, Keypro, +358-50-514 9631

Knut Bratsberg tai Jarmo Jormakka, Geomatikk, +47-9013 1218 / +358-40-568 3355

Keypro Finland

Written by Keypro Finland