KOKEILE NYT
2 min read

Uratarinoita: Sari

Apr 5, 2022 9:01:10 AM

Career story blog

Moikka,
olen Kinnusen Sari, ja työskennellyt Keyprolla dokumentoinnin ja suunnittelun parissa kesäkuusta 2006 alkaen. Toukokuussa 2006 valmistuin aikuisena ammatinvaihtajana kartoittajaksi Joensuun ammattiopistosta. Tietenkin oli heti tarve päästä töihin ja läksinkin hetimiten, muiden vaihtoehtojen lisäksi, Keypron ovelle kolkuttelemaan ja pääsin silloisen, tulevan esimieheni Janne Nivajärven haastatteluun. Ilmeisesti jotenkin onnistuin vakuuttamaan työintoani, koska aloitin, aluksi määräaikaisella sopimuksella, tekemään pitkäaikasen asiakkaamme verkkotiedon parannustyötä. Alkuaikoina kävin myös tekemässä kartoitusreissuja maastossa. Vuosien kuluessa mm. Kaivulupa ja vesipuolen verkkojen parissa työskentely on tullut tutuksi ja on ajallisen resurssin niin salliessa, myös nykypäivää. Montaa muutakin verkkolajia: katuvaloista, kaukolämpöön kuuluu pienempinä pätkinä työhistoriaani. Tällä hetkellä sovellusten käyttöoikeuksien ja kokemuksen kartuttua työskentelen suunnittelussa, ensimmäkseen yhden teleoperaattorin tietoverkoissa.

Kotioloissa työpäivä alkaa kuuden kieppeillä, toimistolla n. seitsemältä. Normaali työpäivä sisältää monien eri sovellusten käyttöä, joten niihin kirjautumisellahan se työpäivä alkaa. Työtehtävät katsotaan kiireellisyysjärjestyksessä ja niissä edetään vaiheesta toiseen, siten kuin on sovittu. Lopputuloksena voi olla esim. valmis purku-tai rakentamissuunnitelma. Päivän aikana tulee tietenkin sähköposteja ja niiden lukemiseen, ja tarvittaessa vastaamiseen menee oma aikansa. Pari kertaa viikossa on Teams palaveri, jossa on mukana kulloiseenkin projektin sidosryhmän henkilöitä. Silloin tällöin tukea tarvitsee kollega tai minulla on jotain kysyttävää, ja Teamsin kautta siinäkin tapauksessa pidetään yhteyttä.

Minulla on kaksi Suomelapinkoiraa, Elmo ja Kaapo, jotka pitävät emäntänsä liikkeellä päivittäin. Ulkona, pihalla, metsässä ja muualla luonnossa mieli lepää. Toisaalta sieltä saa energiaa. Kun väsyneenä työpäivän jälkeen lähdet lenkille, niin palaat virkeänä takaisin. Jonkin verran käyn koirien kanssa ohjatuissa harrastuksissa ja/tai (koira)kavereiden kanssa lenkillä. Keväällä ja kesällä kasvihuone- ja maa ottaa aikaa, mutta on myös mukava seurata kasvien kehittymistä ja mahdollinen satokin ilahduttaa.

Blog_career_Sari

Kesällä erityisen kivaa on yhdistää melonta ja patikointireissut. Ylävirtaan kävellään polkuja tai teitä pitkin ja alavirtaan melotaan. Näiden reissujen suunnittelu on myös hauskaa. Talvella lumikenkäily vie välillä umpihankeen. Äänikirjoja kuuntelen yleensä kotitöiden lomassa. Elokuvissa tulee käytyä silloin tällöin. Perhe on tärkeä voimavara ja aikuisten lasten kanssa on kiva pelata vaikka Drawfulia, silloin kun satutaan olemaan kaikki yhdessä paikalla.

Mikä on Keyprolla parasta?

Mukavat ja auttavaiset työkaverit. Ikimuistoiset “tyhy” ym. reissut vuosien varrella... toivottavasti näitä tehdään myös jatkossa. Joustavat työajat. Luottamus työntekijän itsenäiseen työskentelykykyyn.

Kenelle haluat lähettää terveisiä?

Terveiset kaikille Keyprolaisille, sellaiseksi haluaville ja tietenkin asiakkaille, jotka ovat meille työtä vuosien ajan tarjonneet.

- Sari

Keypro Finland

Written by Keypro Finland