KOKEILE NYT
1 min read

Yhteistyö Geomatikk Oy:n kanssa kaapelien sijaintitietojen välityksestä.

May 20, 2021 1:01:40 PM

Blog_Geomatikk_kaivulupa

Keypro Oy:n menestystarinoita on juttusarja, joka käsittelee erilaisia Keypro Oy:n projekteja sekä tuo tutuksi eri osastojen toimintaa. Ensimmäisenä aiheena juttusarjassa on vuorossa Keypro Oy:n ja Geomatikk Oy:n solmima yhteistyö helpottamaan maanrakentajien kaapelien selvitystyötä.

Ennen maanrakennusta kaivajan tai maaurakoitsijan on hyvä selvittää jo olemassa olevien kaapelien sijaintitiedot, jotta kaapelivaurioilta voitaisiin välttyä. Kaapelien sijaintitietoja selvitetään tällä hetkellä useammasta eri paikasta kuten kaapelien sijaintitietoja välittäviltä yksityisiltä yrityksiltä tai kunnasta missä maanrakennus tapahtuu. Keypro Oy:n Kaivulupa.fi sekä Geomatikk Oy:n Verkkoselvitys.fi ovat erilliset yksityiset kaapelien sijaintitietoja välittävät yritykset.

Yhteistyö on Kaivulupa.fi sekä Verkkoselvitys.fi -palveluiden välillä on ollut nyt reilun kuukauden toiminnassa. Tarkoituksena on helpottaa, sujuvoittaa sekä nopeuttaa eri operaattoreiden kaapelien sijaintitietojen selvittämistä. Yhteistyön alkuvaiheessa Kaivulupa.fi sekä Verkkoselvitys.fi -palveluiden välillä välitetään kaivualueen rajaus, jotta kaivajan ei tarvitsisi piirtää identtisiä aluerajauksia kahden eri palveluntarjoajan palveluun.

Yhteistyötä kehitetään asiakaspalautteen perusteella entistä paremmin kaivajia palvelevaksi portaaliksi. Yksi tällainen parannus on mm. kaapeliselvityksen tilaajalle lähtevä tekstiviestimuistutus tilaamattomasta näytöstä kaapeliselvityspyynnön yhteydessä. Näytön tilaaminen on helppoa ja vaivatonta tekstiviestin mukana tulevan linkin kautta. Tavoitteena yhteistyöllä on saada mahdollisimman monen eri operaattorin kaapelitiedot selville yhdellä yhteydenotolla ja näin vähentää myös syntyviä kaapelivaurioita sekä helpottaa maanrakentajien kaapelien sijaintitietojen selvitystä.

Yhteistyön tuloksista voidaan kertoa enemmän, kun yhteistyötä on tehty hieman pidempään. Tällöin myös saatuja tuloksia voidaan tarkastella luotettavammin sekä moniulotteisimmin sekä asiakkaan että asiakaspalvelun suunnista. Tarkoituksena on hioa palvelusta asiakaslähtöisesti helppokäyttöinen ja ottaa palveluun mukaan myös muita asiasta kiinnostuneita alan toimijoita.

Kaivulupa.fi johtoselvityspalvelun löydät täältä

Topics: Kaivulupa.fi
Laura Kolehmainen

Written by Laura Kolehmainen

Lauran yhtenä työtehtävänä yrityksessämme on toimia markkinointiassistenttina. Lauran työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi sosiaalisen median ylläpito ja mainoskampanjoiden suunnittelu kotimaassa yhteistyössä eri osastojen kanssa.